De ce prefer sa lucrez intr-o multinațională in loc sa lucrez pentru o firma romaneasca

Managerul de multinationala nu isi permite sa fie libidinos, pentru ca stie ca ai inteligenta si resursele pentru a-l da in judecata si o vei face. Seful de firma romaneasca crede ca esti un vierme, asa cum credea si Ceausescu.


Multinationalele platesc toate darile catre stat fara sa clipeasca, pe cand firmele romanesti nu stiu cum sa faca sa nu plateasca taxe si impozite.


La multinationala, ce e in realitate, e si in contract si invers. Seful de firma romaneasca va incerca sa te convinga sa accepti un contract de doua ore si 200 lei, cand in realitate vei munci 10 ore pe 1000 lei.


Patronu' unei firme romanesti crede ca ti-a facut un mare serviciu pentru ca ti-a oferit un loc de munca, "o paine". Managerul multinationalei stie ca esti un om capabil si ii faci un serviciu pentru ca lucrezi pentru el.


Intr-o multinationala vei gasi extinctoare si planuri de evacuare in caz de urgenta, iar totul va fi conform normelor de protectia muncii. Patronu' de firma romaneasca nu stie cum sa fuga de inspectorul de la protectia muncii.


Daca te vei curenta la munca, managerul de multinationala va sti ca este accident de munca si va suporta toate costurile aferente. Dar nu te vei curenta, pentru ca e totul pus la punct pentru siguranta ta. Daca lucrezi la o firma romaneasca si te vei curenta, sefu' va incerca sa te convinga sa spui ca nu erai la munca atunci cand te-ai curentat si se va spala pe maini.


Managerul de multinationala nu va clipi atunci cand ii duci o cerere de concediu de odihna sau medical. Seful firmei romaesti va spune: "Pai si daca nu poti sa stai in picioate, ia si tu un taxi! A, ce? Nu, nu iti deconteaza firma!"


Seful firmei romanesti iti va face cacaturi precum ore suplimentare neplatite, sarcini care nu fac parte din fisa postului tau, etc., iar daca vei comenta, o sa iti spuna ca esti liber sa pleci, sunt o gramada oameni care nu au un loc de munca si ar vrea sa munceasca in locul tau, si fara sa se planga. Managerul de multinationala nu iti face cacaturi si stie ca fiind un om competent, iti vei gasi cu usurinta alt job in alta parte, insa interesul lui e sa te pastreze cat mai mult.

Nu stiu cum sunt sefii de firme romanesti din punctul asta de vedere, dar managerii de multinationale nu se baga in viata privata a angajatului si nu ii spune ce sa faca in timpul lui liber. Nu ii spune: "mergi la protest!". Si daca i-ar spune, raspunsul ar fi "imi pare rau, programul s-a terminat la ora 18, merg unde vrea p... unde vreau eu! Oamenii care lucreaza in multinationale nu pot fi obligari, santajati, manipulati!

Si acum sa o dam in politica: De ce vrea PSD-ul sa defaimeze persoanele care lucreaza in multinationale? Pentru ca noi ne cunoastem drepturile si avem pretentia sa ne fie respectate. Pentru ca ne cunoastem potentialul si nu vom accepta vreodata mai putin decat meritam. Pentru ca nu putem fi manipulati. Pentru ca avem salarii suficient de mari incat sa nu ne bucuram la o sticla de ulei. Pentru ca ne dorim sa fim respectati. Pentru ca noi credem in noi si stim de ce suntem capabili. Pentru ca mirosim minciuna de la kilometri buni si nu acceptam sa fim luati de prosti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã