Murdarirea este buna




Fara nicio aluzie la o marca de detergent, sustin ca murdarirea este buna. Copilul descopera lumea in propriul sau mod si nu poate face asta fara sa se murdareasca. Degeaba ii spui tu "te-ai murdarit ca un porc", sau, cum ii spunea astazi in parc o bunicuta nepotului sau "arati ca un tigan". Copilul nu prea intelege ca e rau sa se murdareasca si va crede ca il iubesti mai putin daca il jignesti atunci cand se murdareste.


Dragi mamici, exista o chestie, mare, alba si patrata, care se numeste masina de spalat. Folositi-o cu incredere. Si nu mai cumparati copiilor haine de firma. Cum mai zicea o mamica in parc "Vaaai, ti-am murdarit pantalonii de 500 de euro". Pai cine te-a pus, femeie, sa ii iei copilului panatloni de atatia bani? Vrei un copil care sa creasca, sau o papusa pe care sa o imbraci frumos si sa o pui in vitrina?


Luati-le copiilor haine ieftine cu care sa iasa la joaca, ca sa nu mai faceti o criza de nervi cand le murdareste/rup.


Si inca o chestie: copilul vede un capac de sticla pe jos si  il ia. Mamica se crizeaza "e cah, caca, murdar, nu pune mana pe el!". Si copilul nu intelege, pentru ca lui i se pare atat de interesant acel dop. Poate sa il arunce pe jos, sa puna nisip in el, cate si mai cate... 


Nu e mai usor sa il lasi sa se joace cu el si cand termina sa il stergi cu niste servetele umede (daca esti afara) si apoi acasa sa il speli pe maini? Asta ar scuti multi nervi consumati.


Si inca ceva:


Ati vazut vreodata cat este de feircit un copil care sare intr-o balta si stropeste in jur? E in culmea fericirii, nicio jucarie nu l-ar putea face atat de fericit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã