Filme

Am vazut aseara doua filme, unul incredibil de prost, iar celalalt incredibil de bun.


Poster: Omul lupThe Wolfman este din punctul meu de vedere un esec total si rusinos, atat din punctul de vedere al povestii in sine, care nu e stralucita,(adica, hai frate, am banuit si eu si vara'mea din primele 15 minute ale filmului cine e varcolacul), dar pe langa asta, e regizat foarte prost, are scene lungi in care nu se intampla nimic si nu stiu ce destept l-a bagat la genul horror, ca nici n-am tresarit.


Povestea:

Remake al filmului cu acelasi titlu din anul 1941, "The wolf man" este un horror al carui personaj principal este nobilul englez Lawrence Talbot, care se intoarce din SUA la mosia familiei lui din Blackmoor dupa foarte multi ani de absenta atunci cand logodnica fratelui sau Gwen Conliffe il roaga sa il caute pe acesta din urma intrucat disparuse fara urma. Reintalnindu-se cu instrainatul lui tata John Talbot si incercand sa solutioneze impreuna cu acesta misterul disparitiei fratelui sau, Lawrence afla despre un blestem ancestral care transforma oamenii muscati de lupi in creaturi ale intunericului insetate de sange si inzestrate cu o forta supranaturala atunci cand afara este luna plina.
    Pentru a pune capat masacrului caruia ii cad victime rand pe rand locuitorii din Blackmoor si pentru a o proteja pe Gwen, femeia de care s-a indragostit nebuneste, Lawrence Talbot trebuie sa distruga bestia care si-a gasit adapost in padurile ce inconjoara satul lui natal, insa in timp ce vaneaza creatura, barbatul cu un trecut zbuciumat, marcat de moartea prematura a mamei lui, isi va descoperi o latura ascunsa si instinctuala despre care nici macar nu banuia ca exista si va constientiza faptul ca el insusi a cazut prada unui destin inspaimantator.

EDIT: A, ca sa nu mai spun ca gipsy aia din film, tiganii frate, vorbeau romaneste.
Nu sunt rasista, nu am nimic cu tiganii, Doamne fereste, dar, frate, cand esti scenaristu' lu' peste te interesezi si tu, asa din bun simt, ce limba vorbesc aia de-i bagi in film, daca tot vrei sa ai secvente in care vorbesc in limba lor.

EDIT2: Baaaa, asta a luat Oscarul.
Won Oscar. Another 1 win & 4 nominations
Numai mie mi se pare atat de prost?

Orphan, pe de alta parte, e un film super.



Poster: OrfanaPustoaica aia joaca de te baga in sperieti calumea, actiune si suspans la greu, un scenariu inteligent cu un final neasteptat. Spun neasteptat pentru ca ok, iti dai seama ca e ceva in neregula cu pustoiaca, dar orice banuaiala e departe de adevar.
E un pic cam sadic filmul, vara'mea se dusese in spatele laptopului si zicea ca nu mai vrea sa se uite, nu e cine stie ce horror, desi e incadrat la categoria asta, dar e tare, ce sa mai.

Povestea:

Dupa ce piede copilul pe care il purta in pantece si este informata de catre medic ca nu va mai putea ramane niciodata insarcinata, Kate Coleman traverseaza o perioada dificila, psihicul ei fragil cedand sub influenta demonilor din trecut, care se materializeaza intr-o serie de cosmaruri infricosatoare. Intrucat casnicia sotilor Coleman incepe sa se destrame si vietile lor sunt complet date peste cap de moartea bebelusului nenascut, Kate si John decid ca singura modalitate de a reinstaura armonia si normalitatea in familia lor este aceea de a adopta un copil orfan.
Vizitand orfelinatul local, cei doi sunt vrajiti de o fetita frumoasa si suava in varsta de 9 ani pe nume Esther, pe care o adopta si o primesc cu bratele deschise in caminul lor. La scurta vreme dupa sosirea fetitei, in casa incep sa se petreaca o serie de evenimente alarmante ce o conduc pe Kate la concluzia ca Esther are o latura intunecata si diabolica in ciuda infatisarii sale placute. Numai ca tentativele lui Kate Coleman de a deschide ochii membrilor familiei si ai prietenilor cu privire la comportamentul bizar al copilului adoptat sunt sortite esecului, iar pana cand cineva se va arata dispus sa o ia in serios pe femeie este foarte posibil sa se intample o tragedie cumplita.

Sursa descrierilor: Cinemarx

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã