De ce se ataseaza oamenii de lucruri?

Multi nu inteleg de ce ne atasam de lucruri, dar majoritatea oamenilor, chiar daca nu recunosc, nutresc sentimente fata de obiecte si locuri.
Say Goodbye To Say HelloDe faptm, noi nu iubim atat obiectele, cat amintirea a ceea ce semnifica ele. Nu nutresc vreun un fel de sentiment pentru termometrul de camera de la bunica-mea, dar imi place, intr-un fel masochist poate, sa imi amintesc de ea, de mancarurile pe care i le duceam sa le guste, de lucrurile pe care le-am invatat de la ea si de milioanele de momente in care m-a enervat.
Daca dorm cu o jucarie de-a lu' nepota'miu langa mine, nu inseamna ca am o brusca pasiune pentru reptile, dragoni si masinute, ci ca imi e dor de momentele in care dormea cu mine.
Locurile si obiectele sunt ancorele de care ne agatam pentru a ne aminti momente. Nu neaparat momente frumoase, dar momente care conteaza.

Ma uit in jur: sertare goale, milioane de cutii cu dosare, aparatura si alte chestii.Visele si munca a mai multi oameni au incaput in cateva cutii.
Am invatat multe lucruri aici, am ras, am plans, am fost nervoasa, am fost nedreptatita, am fost mandra. Acum trebuie sa spun adio.
Adio, cafea cu lapte bauta dimineata intr-o companie placuta!
Adio, zgomot de pe Magheru noaptea!
Adio, somn superficial!
Adio, mancare buna de la Angst!
Adio, glume despre persoane prea pline de ele!
Adio, tablou dubios! (nepota'miu a zis ca reprezinta o capsuna, noi restul am vazut doua pietre)
Adio! Imi veti lipsi.

Comentarii

Unknown a spus…
Te invit la un concurs cu tema: „Ce ai face 88.000 de lei? O fapta buna sau ti-ai satisface o placere vinovata?” Astfel premiez cele mai bune trei articole:
Premiul 1 - 500 de lei;
Premiul 2 - 200 de lei;
Premiul 3 - 100 de lei.
Scrie un articol si castiga! Castiga cu visul tau si demonstreaza-mi cat esti de iscusit in taina scrisului!
Mult succes!
http://literestacojii.wordpress.com/2014/09/02/concurs-avbs-credit

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã