E la moda sa "ai depresie"

Am auzit in ultimele luni o gramada oameni care spuneau ca au fost in depresie. Ma gandeam:"hmm, stressul, probleme de viata, etc., or fi avut oamenii motive!".

In ultimele zile, am auzit intamplator o multime de oameni cu un nivel de scolarizare foooarte scazut, si cu un IQ asortat, spunand ca "au depresie".

Ooook, nu, oameni buni! Aveti doar gargauni pe creier, fite si ifose, si prea putine cunostiinte despre ce e aia o depresie. Cel putin 3 psihologi morti se rasucesc acum in mormant cand va aud pe voi zicand "Am blugi de firma, masina smechera, o mare durere in c*r si am avut si o depresie."

Eu am fost in depresie. Si a fost naspa. Si nu imi place sa vorbesc despre asta. Cele mai multe dintre persoanele aflate in depresie habar nu au ce e aia sau ce li se intampla. E o mare chestie sa constientizezi asta si de obicei nu reusesti singur.

Articol despre depresie: http://www.eva.ro/psihologie/autocunoastere/totul-despre-depresie-articol-6194.html

Nu exceleaza, dar merge pentru...neinitiati.

Comentarii

Anonim a spus…
daca cineva are blugi de firma si masina smechera nu inseamna ca nu poate avea si depresie! imi place mult de tot cum etichetezi oamenii si ii judeci desi tie nu iti place sa ti se faca asta din cate am citit prin ce ai scris acum cateva zile!
MikuMyuuki a spus…
Mai e si chestia ca un om se simte in "depresie" pentru ca atunci cand ti se intampla ceva rau, ai impresia ca toti cei din jurul tau sunt fericiti.
Depresia e de fapt boala generala a secolului 21. O multime de oameni chiar sufera de despresie, chiar daca nu severa. Suntem inchisi intre 4 pereti, cei peste 20 de ani sunt obligati sa lucreze [si nu numai], poate chiar 8 ore, si faptul ca suntem atat de dependeti de bani peru a avea bunastare, ne indeparteaza de timpul liber si respectiv de intalniri dese cu prietenii/familia. In plus, sunt o gramada de probleme peste tot: scoala/servici/familie.
Cat despre cei care au blugi de firma+masina smechera+alte chestii au si ei problemele lor. Ma gandesc ca noi, pe langa cersetori, parem bogati, dar tot avem probleme. Cei care nu au bani nici sa manance... eh, cei din Somalia, ce-or zice aia de noi?:))
Ma gandesc ca depresia nu depinde de nivelul de scolarizare, depinde de psihic si indiferent daca ai 10 facultati sau doar 8 clase, daca ai un psihic tare atunci ajungi departe, si viceversa.
Ramona a spus…
Nu inseamna ca nu poate fi in depresie daca are blugi de firma si masina, dar inseamna ca e imatur, emotional si nu numai, daca se simte valorizat prin aceste lucruri si nu prin ceea ce conteaza cu adevarat.
Ramona a spus…
@Miku: depresia nu depinde de gradul de scolarizare, insa folosirea unui cuvant pe care nu il cunosti e strans legat de acest grad.
Ramona a spus…
Aaa, si inca ceva: mi-am dat seama, recitind, ca am exprimat altceva decat am vrut.
"Am blugi de firma, masina smechera, o mare durere in c*r si am avut si o depresie." Aici nu ma refeream la faptul ca oamenii cu bani nu pot intra in depresie, ci ca acei oameni de care vorbesc eu sunt superficiali si limitati, punand pret pe bunurile pe care le au, nu pe cat valoreaza ei ca oameni.
MikuMyuuki a spus…
Da, ma gandeam eu ca te referi la "anumiti" oameni, dar din context se intelegea altceva:D.
Nici nu stiu de ce incerc sa te contrazic, tu ai facut fac. de psihologie, nu eu. :))
Ramona a spus…
Si ce daca eu am facut facultatea de psiho si tu nu? Ai si tu un cap pe umeri cu care gandesti si e foarte bine ca ma contrazici, atata timp cat nu excluzi posibilitatea sa te inseli. Cum zice profa mea "Aveti grija cu lucrurile pe care "le stiti", pentru ca atunci cand "stiti" nu puteti sa mai AFLATI.
Anonim a spus…
inteleg ca nivelul tau de scolarizare e mai ridicat. ai absolvit probabil un liceu de elita din tara si cursurile unei universitati prestigioase din europa, plus ceva studii post universitare, doctorate, etc. desi nu prea pare dupa cum/ce scrii. serios!
cat despre folosirea unui cuvant pe care nu il cunosti, iti cer scuze tie si tuturor specialistilor in psihologie, in numele tuturor oamenilor care nu au studii psihologice si nu cunosc definitia depresiei. dar totusi, faptul ca nu cunosti definitia exacta a unui termen de specialitate inseamna DOAR ca nu ai studiat domeniul respectiv (in cazul de fata psihologia) si nu ca ai un nivel de scolarizare redus. altfel ei pot fi doctori, ca si tine, tot pe la universitati prestigioase, dar in fizica cuantica.
Ramona a spus…
@ Anonim: 1. daca nu cunosti semnificatia unui cuvant nu inseamna ca esti prost. Doar atunci cand il folosesti fara sa stii ce inseamna esti prost.
2. Oamenii despre care vorbesc eu au un nivel scazut de educatie. Scazut= fara liceu. Nu am generalizat, am vorbit strict despre un grup de 10 oameni.
3. Daca tot nu iti place cum/ce scriu, ce mai cauti pe aici? Poate ai treaba in alta parte si te retin.

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã