Proba 16. Jurnalul meu de calatorii (Scrisoare pentru prieteni)

Dragi prieteni,

Salutare! Vã întrebaţi unde am fost în ultimele zile? Vã spun imediat. Sãtulã de stress, deadline-uri, nervi şi obosealã, am decis sã plec într-o vacanţã. Aşa cã am intrat pe vacantespeciale.ro şi am cãutat o ofertã atractivã.

Am gãsit programul work and travel, dar nu mi se potriveşte, pe de o parte pentru cã am terminat de ceva timp faculatea, iar pe de altã parte pentru cã vreau sã fug de stresul de la muncã, nu sã îl îmbrãţişez, dar în alt context.

Aşa cã am continuat sã caut, pânã am gãsit ceva interesant. Şi am gãsit un circuit cu autocarul drãguţ, pe traseul  Belgrad - Podgorica - Tirana - Skopje – Sofia, aşa cã mi-am fãcut bagajele şi am plecat.

Ştiu cã sunteţi supãraţi cã nu v-am luat cu mine, aşa cã m-am gândit sã ţin un #jurnaldecalatorie, ca sã fiţi la curent cu tot ce am fãcut şi am vãzut în aceastã vacanţã.

sursa
Ziua 1- Cu un ghiozdan în spate şi multã voie-bunã, m-am urcat în autocar. Am mers pe traseul Piteşti-Craiova-Turnu-Severin, apoi am traversat Dunãrea la Porţile de Fier şi a urmat o excursie în defileul Dunãrii. Sã spun cã a fost superb, ar fi prea puţin. Vã arãt o pozã, dar trebuie sã fii cu adevãrat acolo ca sã îţi dai seama despre ce vorbesc. Mai dreparte, mergând pe ruta pe ruta Tekija–Mosna–Dobra–Golubac–Pozarevac, am ajuns la Belgrad şi am vizitat Biserica Sfânta Sava. Este înaltã de 70 de metri, fiind cea mai impunãtoare Bisericã Ortodoxã din lume. Ne-am cazat apoi în Belgrad şi am mâncat la restaurantul hotelului un ghiveci sârbesc deicios şi douã bucãţi din renumita Belobreasca. Dupã toate astea, am dormit ca un bebeluş.

sursa
Ziua doi- Dupã un mic-dejun sãţios, am pornit pe ruta Cacak-Prijepolje-trecerea frontierei Serbia/Muntenegru-Pljevlja- Mijakovici. Ajunsã în Durmitor Park, am crezut pentru o secundã cã am deschis uşa Raiului, atât de minunat era acolo. Am strãbãtut Marele Canion Tara, al doilea ca mãrime dupã Grand Canion din SUA şi dacã mã întrebi pe mine, mai frumos, mai viu. Mai departe, am trecut pe Podul Belvedere. Ştiţi cât de mult ador înãlţimile, da? Îmi venea sã nu mai plec de acolo, sã îmi pun un cort şi sã locuiesc acolo pentru tot restul vieţii mele, sã mã trezesc în fiecare dimineaţã şi sã vãd Râul Tara şi toatã natura aia dãdãtoare de viaţã. Însã am mers mai departe şi ne-am cazat în Cetinje (Muntenegru).

Ziua trei- În cea de a treia zi am plecat cãtre Albania şi am vizitat Amfiteatrul Roman, Zidul lui Iustinian şi Turnul cu ceas. Am urcat 90 de trepte pânã în vârf, dar a meritat. Priveliştea mi-a rãmas întipãritã pe retina mult dupã ce am coborât de acolo şi am mers cãtre Piata Skandenber. Atât am fost de emoţionatã, cã am uitat sã fac fotografii. Am vizitat apoi  moscheea şi am trecut prin Gostivar catre Macedonia. Am apucat sã mã plimb puţin pe strãzile din Skopje şi am cumpãrat câteva suveniruri, apoi ne-am cazat. Este un oraş frumos.
sursa

Ziua patru- În ziua patru şi ultima, am vizitat Casa memoriala a Maicii Teresa. Este o casã micuţã, cu o arhitecturã uşor ciudatã. Am aflat cã Skopje este oraşul natal al Maicii Teresa. Mai departe, am vizitat Podul dePiatra, Piata Macedonia si statuia Alexandru Macedon. Am ajuns apoi la Sofia, unde am vizitat Catedrala Alexander Nevsky.

sursa
 Clãdirea în stil neobizantin serveşte drept catedralã patriarhalã şi îl evocã pe eroul rus  Aleksandr Nevski, care a devenit erou national prin victoriile obţinute în timpul domniei sale. Ne-am pregãtit pentru plecare, deplasându-ne pe ruta Ruse – Giurgiu. Atât Podul Prieteniei, cât şi împrejurimile sunt superbe. Am ajuns apoi la Gara de Nord, de unde plecasem cu patru zile în urmã.

Dragi prieteni, ştiu cã aţi fi vrut sã fiţi alãturi de mine în aceastã vacanţã minunatã, dar ştiţi cã sunt o persoanã mai ciudatã şi am nevie de spaţiu şi de singurãtate uneori. Dar nu vã faceţi griji! M-am gândit la o vacaţã în care sã mergem împreunã, tot printr-o ofertã vacantespeciale.ro.

Am ales o vacanţã în Franţa. Ştiţi ce mai are Parisul, în afarã de Turnul Eiffel, Castelul Versailles, Muzeul Luvru, Notre Dame şi mulţi îndrãgostiţi? Disneyland!

Aşa cã pregãtiţi bagajele, vom porni într-o cãlãtorie de neuitat!

Articol scris pentru SuperBlog 2015

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã