Cine sunt eu?

In dimineata asta m-am trezit sarcastica. Nici nu mi-am terminat cafeaua si deja am servit vreo trei remarci bine plasate. Vorbeam aseara cu V. (zic: ia sa incep si eu sa scriu doar initialele persoanelor despre care vorbesc pe blog, sa le protejez identitatea) despre faptul ca nu stiu cine sunt eu ca si scriitor.

Pana acum am scris romane fantasy, genul celor de duzina. Desigur, nu as spune niciodata ca scriu romane de duzina, pentru ca am adaugat niste elemente care fac diferenta (zic eu).  Apoi am inceput sa scriu la Ma sinucid maine, care nu seamana cu nimic din ce am scris, nici ca mod de abordare, nici ca poveste, nici ca limbaj.


Dar nu stiu unde sa ma plasez: scriitoare de fantasy? Genul de scriitoare iubita de adolescenti sau genul de scriitoare hulita de cei care nu inteleg romanele de genul Ma sinucid maine?

Stati asa. Stop. De ce e nevoie sa ma plasez undeva? Scriu poezii, am scris romane pentru adolescenti, scriu la un roman mai matur. Sunt multifunctionala, ca o shaorma cu ditati. (sarcasmul meu e orientat si catre mine, sunt prima si cea mai sigura victima)

Pornind de la intrebarea cine sunt eu ca scriitoare, ajung la una mai profunda: cine sunt eu?

In cea mai mare parte a timpului, sunt Ramona cea matura, cea intelegatoare, care gaseste motivul din spatele actiunilor oamenilor, care empatizeaza cu ei, le intelege si le accepta modul de functionare. Dar din cand in cand, sunt Ramona cea sarcastica, cea care critica si arunca remarci ironice.

Am cazut si eu in capcana etichetelor despre care vorbeam de curand. Ma simt obligata sa ma supun socialului, care ma catalogheaza ca fiind cumva. Sau ma simteam, inconstient, obligata sa fac asta, pentru ca acum, fiindca am realizat care e problema, ma descatusez de etichete si imi amintesc faptul ca sunt o persoana complexa.

Imi place cand incep sa scriu o idee si evoluez odata cu ea, ajungand la o concluzie in timp ce scriu.

p.s.: un preview din Ma sinucid maine, pe Wattpad

Comentarii

Unknown a spus…
:) esti cine vrei tu sa fii.

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã