Nedreptate

Ați avut vreodată impresia ca tinerii sunt nedreptățiți de către cei mai în vârstă?

Eu trăiesc asta aproape zilnic. Bătrânii spun ca tinerii sunt nesimțiți și ca nu îi respectă. Respectul se mai și câștiga.
V-ati gândit vreodată, voi, ăștia peste 50 de ani, la cât de mult muncesc tinerii și la câte probleme au?

Muncesc câte 8,9,10 ore pe zi sau chiar mai mult pe un salariu de 8,9,10 milioane și abia reușesc să își plătească facturile și să își întrețină copiii, dacă au. Nu au timp să se odihnească, să călătorească sau să se distreze. Și după toate astea, tot ce își doresc este să stea pe un amărât de scaun câteva stații, în drumul spre casa sau spre muncă. Dar voi îi dați la o parte și îi faceți nesimțiți.

Plecați de la premiza ca cei tineri sunt sănătoși, dar nu e așa. Suferă și ei de diverse boli, ca și voi, uneori mai rău decât voi, sau sunt pur și simplu extenuați.

Voi sunteți pensionari, stați degeaba sau mai stați cu câte un nepot. Și fix la orele de vârf, când mijloacele de transport în comun sunt supraaglomerate, va găsește și pe voi să mergeți la piață sau în vreo vizită. Fix atunci. Nici mai devreme, nici mai târziu.

Și îi dați la o parte de pe scaun pe amărâții obosiți, ca să stați voi.

Nu e corect. Pur și simplu nu e corect.
Bineînțeles, nu vorbesc despre toți tinerii și nici despre toți bătrânii, însă din păcate 80% dintre ei corespund descrierii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã