Proba 9. Cum ar fi lumea daca n-ar exista cauciucul?

Sursa foto
Sursa foto
A fost odatã ca niciodatã o frumoasã fatã pe nume Amareea. Fiicã a regelui celor trei imperii, a primit talentul de a cãlãtori în universuri paralele. Surorile ei, Timeea şi Liameea, au primit alte daruri.

La naşterea lor, ursitoare din cele trei regate s-au adunat pentru a striga urãrile şi au spus aşa: “ cea dintâi fatã va vedea ce a fost şi va învãţa din greşelile strãmoşilor. Mezina va vedea ce va fi şi ce alegeri ne vor aduce pieirea, însã numai cea mijlocie va avea darul a a vedea <ce ar fi dacã-ar fi>. “
Ce ar fi dacã nu ar exista zahãrul? Am fi ceva mai trişti, dar mai sãnãtoşi. Dar dacã nu s-ar fi inventat alfabetul? Nu am fi putut evolua atât de repede. Însã ce ar fi dacã nu s-ar fi inventat benzile transportoare?
Amareea s-a trezit confuzã în acea dimineaţã. Şi-a dat seama aproape imediat cã se aflã într-un univers paralel. Ştia deja din experienţã cã e cel mai bine sã se comporte cât poate de normal. Aparent, se afla într-o casã, care ar fi putut foarte bine sã fie chiar a ei.
-Oare ce lipseşte din acest Univers? Hârtia igienicã? se intrebã ea.
S-a dus sã îşi facã un ceai şi câteva tartine cu unt, iar atunci a observant primul lucru ciudat: pâinea avea o formã neregulatã, ca şi cum în loc sã fie transportatã pe banda de cauciuc, ar fi fost aruncatã toatã grãmadã, într-un loc.
Dupã ce a luat micul dejun, a ieşit sã facã o plimbare. Soarele strãlucea, aruncând raze aurii asupra oraşului, copacii erau înfloriţi, totul era o splendoare, însã oamenii nu savurau asta, aveau multe probleme.
La sala de fitness, câteva fete alergau pe loc, în lipsa benzilor de alergare. Arãtau ca nişte pinguini beţi, care şi-au pierdut simţul orientãrii. La supermarket era jale. Cumpãrãturile se aflau în braţele cumpãrãtrilor, pe tejghea, pe jos, pe sus. Literalmente. Din lipsa spaţiului şi ceva exces de zel, unii îşi ţineau cumpãrãturile în cap.
Amareea merse mai departe, pânã la aeroport. Acolo, oamenii  scormoneau într-o mare de valize, trolere, rucsace şi altele, în cãutarea propriului bagaj. Unele se desfãceau şi din ele cãdeau lucruri personale care îi puneau pe posesori în situaţii penibile: chiloţi, sutiene, prezervative şi reviste porno. Unii dintre ei de ruşine, nu le mai recuperau, însã în zadar, îi dãdea de gol expresia vinovatã.
Fata se minunã de toatã zarva.
-De ce se întâmplã asta? Unde a dispãrut Elastimpex România?
Clipi. Nu mai era în faţa aeroportului, ci în castel. Se grãbi cãtre tatãl sãu, regele, pentru-i a-i povesti  viziunea.
-Ce ai vãzut, fata mea?
-O lume fãrã benzi transportoare. Nu tu benzi la supermarket sau aeroport, nu tu plãci tehnice. Lipseau toate.
Tatãl deschise Cartea Viziunilor, pentru a nota experienţa fetei.
-Cum arãta acea lume? Ceva schimbãri majore?
-Tatã, era un haos total!

Articol scris pentru SuperBlog 2015.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã