Exercitii de dictie




Mi-am adus aminte cum anul trecut pe vremea asta mancam exercitii de dictie pe paine, pentru rolul pe care urma sa il am in vara. Cel mai tare e sa repeti in grup de cate 3-4, e antrenant si foarte amuzant.


Iata cateva exercitii de dictie pe care am reusit sa le fac:



Şase saşi în şase saci.

Cosaşul Saşa când coseşte, cât 6 saşi dânsul coseşte, şi-n sus şi-n jos de casa sa. Coseşte Saşa şi-n şosea.

Luni la lumina lumânării luminată de lună prin luminator i-a luminat o luminiţă în lumina ochilor.

Unui tâmplar i s-a-ntamplat o întamplare. Alt tâmplar, auzind de întamplarea tâmplarului de la tâmplarie a venit şi s-a lovit cu tâmpla de tâmplaria tâmplarului cu întamplarea.

Am o prepeliţă pestriţă cu paisprezece pui de prepeliţă pestriţi. E mai pestriţă prepeliţa pestriţă decât cei paisprezece pui de prepeliţă pestriţi, iar mai pestriţ decât prepeliţa cea mai pestriţă este prepeliţoiul cel pestriţ.


Un bal fãrã egal cu final fatal la un halala carnaval estival cu scandal epocal dintr-un opal oval, pal, real şi natural, fãrã rival, egal şi actual.



Rege Paragarafaramus, când te vei desoriginaliza? Mã voi desoriginaliza când cel mai original dintre originali se va desoriginaliza. Dar cum cel mai original dintre originali nu se va desoriginaliza, eu, Rege Paragarafaramus nu mã voi desoriginaliza.


Duc în bac sac de dac, aud crac, o fi rac? O fi drac? Face pac, aud mac, aud oac, nu e rac, nu-i gândac, nu e cuc, nu-i brotac, îl apuc, îl hurduc. E tot drac.



Papucarul papucãreşte papucii papucãresei, dar papucãreasa nu poate papucãri papucii papucarului.


Si unele pe care nu le stapanesc prea bine:

 O coropişniţă şi`un coropişniţoi se coropişniţeau la noi pe gunoi. Nu coropişniţa coropişniţea pe coropişniţoi ci coropişniţoiul coropişniţea pe coropişniţă.

 Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui.

Mierlița fuflendița fuflendi fuflendărița
N-a putut să fuflendească fuflendi fuflendărească,
Pe mierloiul fuflendoiul fuflendi fuflendăroiul.
Dar mierloiul fuflendoiul fuflendi fuflendăroiul
A putut să fuflendească fuflendi fuflendăreasă
Pe mierlița fuflendița fuflendi fuflendarița.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã