Leapsa ziua 9

Asociază câte un cuvânt cu fiecare dintre următoarele cărți și explică alegerea făcută:

Camera de Emma Donoghue- TRAUMA
Academia vampirilor de Richele Mead-  RAZVRATIRE
Cântec de gheață și foc de George R Martin- MOARTE

Update: am uitat să explic alegerea.

Camera: o femeie a fost rapita și ținută captiva timp de 10 ani.(aproximativ) În acest timp a fost violata în mod repetat și a avut și un copil. Acel copil s-a născut și a trăit în Cameră, crezând ca lumea exterioară este doar imaginație și singurul univers este camera. Cartea este o expresie a traumei, repercusiunile putând fi văzute atât la femeie cât și la copil. Copilul este panicat de fiecare dată când răpitorul apare în peisaj și își numără obsesiv dinții și alte lucruri. Mama lui are zile în care e "plecată" adica scufundată dintr-o depresie profundă.

Academia vampirilor: tot ce face Rose, de la fuga de la Academie cu Lisa, flirtul cu Dimitri, vânătoarea de strigoi, lupta, plecarea în căutarea lui Dimitri, scoaterea lui Viktor din închisoare, relatia cu Adrian și până la evadare, este o întreaga răzvrătire. Motive are pentru fiecare acțiune, dar subconștient, scopul este răzvrătirea.

Cântec de gheață și foc: cineva a pus câte un semn de pagină colorat la fiecare pagină în care este scrisă o moarte, iar totul s-a transformat dintr-un curcubeu. Eu una, nu am mai ținut contul deceselor după primul volum. Nu m-am mai întrebat oare ce se va întâmpla în următorul volum, ci oare cine va muri în următorul volum, rugându-ma să nu fie John, să nu fie Daeneris, să nu fie Tyron, să nu fie Bran, să nu fie Aria.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã