Prietenii nu pot fi inlocuiti...decat cu alti prieteni.

Nu poti spune: nu am prieteni, dar am bani. Sau: nu am prieteni, dar am o familie. Familia e importanta, dar prietenii au propriul lor loc in viata ta, loc care nu poate fi umplut cu altceva. E ca si cum ai spune "iau pastile de stomac pentru ca ma doare capul". Nu merge.

Prietenii nu pot fi inlocuiti...decat cu alti prieteni.

Am constatat de foarte mult timp chestia asta.
E cam naiv sa crezi ca nu poti inlocui un prieten, asa cum e naiv sa crezi ca daca ai iubit odata pe cineva, nu o sa mai poti iubi din nou.

 Te poti lipsi de prieteni, pentru ca pot fi inocuiti cu altii?

NU.

Pretuieste-i si bucura-te de fiecare clipa alaturi de ei, pentru ca e posibil sa nu mai poti trai acele clipe decat in amintiri. Fa orice pentru a-ti pastra prietenii, pentru ca ei merita sa faci orice.

Dar uneori se intampla ca prieteniile sa se dezbine, iar prietenii sa plece, indiferent ce incerci tu sa faci.

Am mai citat odata versurile astea, tot intr-un articol despre prietenie:

A incercat să-l mai invie
Suflandu-i aripile-n vant,
Dar a cazut în tarna frant
Si-ntepenit pentru vecie!..
(Elena Farago- Gandacelul)

Sunt prietenii care rezista. Si sunt prietenii care nu rezista. Nu voi spune ca prietenii adevarati nu te parasesc, iar cei adevarati sunt alaturi de tine no matter what. Nu stiu. Poate e asa, poate nu.

Sunt mai multi factori care contribuie la rezistenta sau la dezbinarea unei prietenii, unii dintre acesti factori fiind caracterul fiecaruia, contextul in care se intampla, etc.

Unii oameni sunt minunati, dar se intampla pur si simplu ceva (e posibil ca tu sa cunosti sau nu acel ceva) si sfoara ce leaga prietenia, acea sfoara ce parea indestructibila, se transforma intr-o ata subtire, apoi se rupe.

Dar prietenii se pot inlocui cu alti prieteni.  Fiecare persoana e unica, iar prietenul cel nou nu va fi la fel ca cel vechi, si ar fi mai bine pentru tine sa nu il faci sa fie, sa nu cauti calitatile fostului prieten la cel nou.

Nu spun ca o persoana se poate inlocui cu alta. Nu, nimeni nu este la fel ca X, doar el are acel procentaj de bunatate, altruism, amuzament, sarcasm, care se combina intr-un mod unic pentru a rezulta persoana X. Persoana X e una singura si nu exista alta la fel ca ea. Dar exista persoana Y, care combina alte calitati, sau aceleasi, dar intr-un alt procentaj, si care e o persoana minunata. Nu e X, e Y, nu e ca X, dar o vei iubi pentru ceea ce este.

Sa crezi ca lumea e acolo pentru tine, si ca e buna pentru tine, e un lucru dificil. Dar eu cred ca exista in lume oameni minunati, deci e greu de crezut ca nu poti inlocui niste oameni minunati care au plecat, cu alti oameni minunati(in felul lor). Fiecare e minunat in felul lui, tu trebuie doar sa descoperi asta).


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã