Am 25 de ani si nu sunt nimic

Articol inspirat de aici.(Leonard Ancuta- Am 38 de ani si sunt poet)

Am 25 de ani si nu sunt nimic. Nu sunt licentiata in Psihologie pentru ca nu mi-am dat licenta, nu sunt scriitoare, pentru ca nu m-a publicat nimeni, nu sunt terapeut, ca n-am facut formarea.

"Ce stii cel mai bine sa faci?" ma intreaba la interviu.
"Sa sterg copiii de cacat la cur."
"Si cum traiesti din jobul asta?"
"Minunat. Imi cumpara mama tigari, n-am bani sa merg la film sau la piscina. La mare? Glumesti. E doar un vis frumos. Partea proasta e ca in curand s-au putea chiar sa mor de foame. Hei, partea buna e ca o sa dau jos alea 10 kg pe care le-am pus mancand din cauza stresului."

Nu pot sa ma angajez ca educatoare pentru ca nu stiu engleza sau germana la nivel avansat.(futu-va in gura de nemti!). Ca bona, sunt prea tanara, majoritatea cauta femei in varsta, iar cei care cauta persoane tinere, cer poza obligatoriu in CV, sa vada si ei ce o sa futa.

Am 25 de ani si am o parere buna despre mine. Sunt singura.

Am 25 de ani si nu vreau sa ma angajez ca "bona cu calitati de menajera" pentru ca n-am muncit atat sa termin o facultate ca sa ajung sa spal closetu'.

Am 25 de ani si am mai multa experienta cu copiii decat alte persoane care au dublu anii mei. Stiu  sa disciplinez si cel mai neascultator copil, stiu sa ma impun si sa ma fac iubita in acelasi timp. Cunosc psihologia copilului mai bine decat psihologia adultului. Am invatat pentru a ajunge sa cunosc copiii si sa pot lucra cu ei. Am trait pentru asta.

Si ce daca?

Am 25 de ani si nu stiu cine sunt sau incotro ar trebui s-o apuc." Lumea m-a transformat din cine eram intr-un om care cauta un job."

Am 25 de ani si ma simt pierduta si ingrozita de viitor.

Scriu poezii si romane de cand am invatat sa scriu. Inainte de a invata sa scriu, le "scriam" doar in mintea mea. Prima mea creatie postata de internet a avut 1000 de cititori intr-o luna. Multi zic ca scriu foarte frumos, unii spun ca scriu binisor. Nu mi-a zis nimeni pana acum ca scriu naspa, dar desigur ca exista si oameni care cred asta, nu o sa ma amagesc singura.

Talentul meu la scris ma ajuta intr-un singur fel: scriu ca sa nu o iau razna.

Am 25 de ani si sunt disperata sa gasesc un job.

Am 25 de ani si nici macar nu mai conteaza cine sunt, ci poate doar ce sunt.

"Sunt un obiect.

De vanzare."


Keep going, dar incotro?

Comentarii

Bianca a spus…
Ai 25 de ani si ai scris pana acum NUMAI superb . :P
Nu de mult ai terminat "Ma sinucid maine" un roman grozav!! (pe care as vrea sa il recomand pe Altfel-de-carti FB daca imi dai voie).

Dupa cum spuneam scrii minunat si acum nu iau in considerare reguli de gramatica sau reguli literare ori lirice ci legutura pe care o creeaza povestile tale - legatura puternica, legatura ce nu iti da drumul fara sa te invete ceva. Sa se ocupe criticii batosi de reguli si critici, mie una , tot ce scrii imi place, si ma completeaza.

Nu de mult realizam ca tot ce citim, ne intregeste, ca in fiecare stire , poezie, nuvela sunt bucati din noi care ne cauta , ravnesc sa ajunga parte din noi... ei , pai , scrierile tale sunt bucati uriase din mine si pe aceasta cale iti multumesc ca ma definesti cu fiecare litera pe care tu o tastezi :) si care face sau nu sens cu mine.



Nu esti si nu vei putea fi vreodata un obiect . E prea tarziu sa mai fii un simplu obiect ... Imi pare rau ca eu iti dau vestea aceasta "proasta", dar pe trenul acesta l-ai ratat !! :P


In momentul de fata regret ca nu am talent la scris pentru a-ti returna macar putin din cat daruiesti tu in scrierile tale.

Daca as putea avea si eu puterea de a crea din simple cuvinte imagini, sentimente, dragoste as putea sa iti arat ce fauresti tu, dar nu am ...

Gandindu-ma acum la asta , realizez ca scriitorul , la finele vietii, paraseste acest taram fara a sti vreodata ce ... "a scris" (fara a vedea si simti prin ochii cititorului).
Adriana a spus…
mai taci din gura, ramona. ai 25 de ani si ai o prietena ca cea de sus care iti trimite ditamai comentariul incercand sa te faca sa zambesti.
ridica capul sus. ai doar 25 de ani. altii abia invata sa se stearga singuri la cur la varsta asta ;)
Ramona a spus…
@Bianca tot ce ai scris tu e foarte frumos, si imi umple sufletul, dar din pacate nu si stomacul sau plamanii :)). Nu am nimic. Si am zis, singurul lucru la care ma ajuta scrisul e sa nu innebunesc. Voi stiti ce e romanul ala: o cascada de frustrari adunate si integrate intr-o poveste. Nici nu stiu cat datorez talentului meu literar si cat intamplarilor prin care am trecut.
@Adry, de-ar fi asa simplu.
Bianca a spus…
De-ar fi banii tot...



E usor sa zicem ca societatea nu apreciaza , este greu sa ne dam seama ca noi suntem societatea. Da, chiar noi! Si noi suntem ignoranti in unele situatii sau spune cum vrei, spune ca suntem concentrati pe ce ne intereseaza.

Adica eu cel putin pot enumera o groaza de momente in care am ramas pasiva , am fost ignoranta ptr ca nu eram interesata de acel subiect ori eram concentrata pe altceva... si mi se pare in regula sa alegem unde ne investim energia ptr ca nu avem intr-atat incat sa putem fi implicati in toate...

Oricum, intr-adevar , in mod CERT este ceva TOTAL in NEREGULA cu ce se intampla in ziua de astazi . Si nu e nevoie sa demonstrez ca e ceva in neregula cu lumea in care traim , nu ? Sa exemplific ??? Pai, in 2007 rating mare avea mai degraba Simona Senzual decat Octavian Paler , nu-i asa ??



Iar daca de bani este vorba aici, nu-i bai, astia sunt cei mai neimportanti. Spune unui prieten, unui amic, vezi cu ce idee vine, tinerii fac 'cheta' in cele mai interesante moduri.
Nuuu cred eu ca-n lumea-ntreaga nu exista cineva acolo care sa sara-n ajutor cu vreo idee sau chiar cu finante.


Oricum in final, ajutorul va veni. Si va veni din partea cuiva care apreciaza ce apreciezi si tu, cu care ai interese, pasiuni comune. Nu ? Ca doar cine ar putea sa inteleaga in scriitor de 38 de ani neglijat de societate decat un altul in aceeasi situatie (ca exemplu)


Si cine va sari in ajutor va fi parte din societatea ta...
MikuMyuuki a spus…
Băi, chill. Atata timp cat ai o casa unde sa stai, poti lucra sa le otii si pe celelalte.
Schimba ce nu e bun. Ai ocazia.

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã