"Omul se indragosteste de om, nu de sex."

Astazi vom vorbi despre gay. Adica eu voi vorbi/scrie, voi veti citi sau veti inchide pagina, e alegerea voastra. Mi-ar placea ca daca cititi sa lasati un comentariu. Imi place sa discut, chiar si in contradictoriu, atata timp cat interlocutorul meu aduce argumente care sa ii sustina ideile si stie ce e ala bun simt. Daca vreti sa lasati un comentariu referitor la unele rude moarte ale mamei mele, nu va obositi, il voi sterge.

A, da, si


Nu prea ma impac cu cenzura, ce sa fac.


Booon. Despre gay. Unii ii sustin, altii ii critica. Am observat cu bucurie ca cei care ii sustin sunt din ce in ce mai multi. De ce ii critica cei care ii critica? Pentru ca, domne', nu e normal, zic ei. Pai, prietene, normalitatea e relativa. Ce e normal pentru tine nu e normal pentru mine si invers.

Pentru mine e normal sa doarma cainele pe perna mea, altii o iau razna cand aud. Pentru mine e normal sa discut cu mama despre sex, altora li se pare aiurea. Am o lista lunga de lucruri absolut normale pentru mine, care pentru altii nu sunt normale.

Pentru unii e normal sa mearga intr-un club, sa agate, sa se duca la el/ea acasa, sa faca sex si sa nu mai auda de persoana aia in viata lui/ei. Ei, asta nu se afla pe lista mea de lucruri normale. Dar aici e diferenta dintre mine si tine, cititorul homofob:  daca mie nu mi se pare normal, daca nu sunt de acord, asta inseamna un singur lucru: ca eu nu fac asta. Atat.Tu de ce nu te poti limita la chestia asta? De ce nu poti zice "homosexualitatea mi se pare aiurea, deci nu o sa mi-o trag niciodata cu o persoana de acelasi sex."? Nuuu, tu trebuie sa te umfli in pene si sa dai cu pietre. Dar cu ce te afecteaza, in fapt, ca X si Y, care sunt amandoi barbati, se iubesc?

Multi invoca religia si savurez felul in care se zbarlesc atunci cand le spun ca homosexualitatea a inceput printre calugari.

"E pur si simplu gresit" mai zicea cineva.

Haideti sa va spun ce mi se pare mie gresit:

Era odata un barbat casatorit, cu copii. Si cu toate ca era casatorit, se culca cu cea mai buna prietena a sotiei sale, care era si nasa lor de cununie si nasa copiilor de botez. Sotia s-a imbolnavit de cancer, iar el, in loc sa aiba grija de ea in ultimele luni de viata, umbla tot cu amanta. Sotia lui a murit si la nici 3 luni dupa asta, nasii lor au divortat, iar el s-a casatori cu nasa, care ii era amanta de atatia ani.

Sau:

Era o femeie de vreo 40 de ani care avea o sora de 30. Femeia asta s-a casatorit cu un tip de 35 de ani. Avea o casnicie frumoasa, aparent. Ei tot incercau sa aiba un copil, dar ea nu reusea sa ramana gravida. Cativa ani mai tarziu, sotul vine acasa intr-o zi si ii spune ca vrea sa divorteze. De ce? Pentru ca el si sora sa erau impreuna de doi ani, iar acum ea a ramas insarcinata. "Imi va face un copil, vom avea o familie, ma intelegi, nu?"

Ambele povesti sunt reale. Si aia chiar a fost replica lui.

Mie asta mi se pare gresit. Ce fac pentru asta? Nimic. Doar imi notez mental ca eu sa nu fac asa ceva, pentru ca mi se pare gresit.

Societatea accepta adulterul, dar nu accepta relatiile dintre gay.

De ce judeca oamenii atat de mult? De ce militeaza impotriva homosexualitatii?

Va zic eu de ce: de frica. Unii oameni nu sunt foarte siguri de sexualitatea lor. Asta ii sperie si atunci "sa moara toti homosexualii", zic, sperand ca asa va muri si acea parte nesigura din ei.

Nu spun ca toti homofobii sunt nesiguri de sexualitatea lor, dar e un procent marisor.

O profa de-a mea din facultate spunea ca toti avem porniri homosexuale, pentru ca "pentru a ajunge la orgasm, trebuie mai intai sa imi placa mie de mine, iar eu si cu mine avem acelasi sex."

Barbatii se excita atunci cand vad doua femei sarutandu-se, dar Doamne fereste sa vada doi barbati sarutandu-se.Numai mie asta imi striga ipocrizie?
Si daca tot vorbeam de faptul ca "Eu si cu mine avem acelasi sex.", merita sa amintesc aici si masturbarea, pe care toti o practica. Nu e oare un act de homosexualitate?

Stiti ca pana la 10-12 saptamani de sarcina, embrionul este purtator al ambelor sexe? http://www.youtube.com/watch?v=7U2z7WMthZ0

Probabil asta o sa ii sperie si mai mult.:))

Intotdeauna mi s-a parut exagerata grija pe care o au parintii de a imbraca baietii in albastru si fetele in roz, ca, domne, sa stie ca e baiat/fata. Stie, credeti-ma. Si daca e baiat si zice ca e fata, stie. Stie mai bine ca tine, degeaba il imbraci in albastru, el stie exact ce ii transmite corpul, stie ce trebuie sa stie.

Cunosc un caz in care doi baieti au fost imbracati de mama lor in rochite pana la 7 ani. Amandoi sunt hetero, casatoriti si cu copii. Pentru ca nu conta ca sunt imbracate ca niste fete, ei stiau ca sunt baieti.

Sunt unii care fug de gay ca dracu' de tamaie pentru ca au impresia ca o sa ii prinda un gay la colt de strada si o sa ii futa in cur. Am cateva amice bisexuale si pot sa va spun ca nu a sarit niciuna pe mine.

O cunostiinta mi-a zis mai demult ca prietenul lui cel mai bun e gay.

-Cum va impacati? l-am intrebat.
-Foarte bine. I-am zis sa nu se dea la mine, in rest n-am treaba cu homosexualitatea lui.
-Si el ce-a zis?
-Stai linistit, nu esti genul meu.

In dezvoltarea psihosexuala a fiecaruia dintre noi exista o perioada care se numeste "perioada de latenta" sau "perioada homosexuala". Atunci stau mai mult fetele cu fetele si baietii cu baietii, pe principiul "arata-mi-o ca sa ti-o arat", pentru a se convinge de sexualitatea lor, indiferent care ar fi ea.

Am vazut un film acum ceva timp, imi pare rau ca nu imi mai amintesc cum se numea, in care personajul principal dadea o explicatie foarte simpla: "Am fost pusa in corpul gresit."

Cred ca merita sa reflectati putin la asta.

Cand se va schimba situatia asta, razboiul asta dintre gay si homofobi? Peste vreo 10-20 de ani, cand adolescentii deschisi la minte de azi vor fi adulti si vor avea un cuvant de spus in societatea asta.

Poate revin cu un articol despre casatoria intre gay si adoptarea copiilor.


Comentarii

claudiu a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
claudiu a spus…
nu stiu daca nu intelegi nimic pentru ca esti proasta ori esti proasta pentru ca nu intelegi nimic.
MikuMyuuki a spus…
Stii, Ramona, ai dreptate. Insa nu toti cei de acum sunt deschisi, nu toti cei tineri acum accepta homosexualitatea, deci peste 20 de ani vor fi in mare parte aceleasi probleme.

Exact ca mai sus.
Geo. a spus…
@Myuuki tinerii de acum nu accepta homosexualitatea pentru ca au fost crescuti in acelasi mediu de rahat in care au crescut si parintii lor, iar in creierul lor au fost inoculate gandurile batranilor, nu ale lor.

Si Ramona, sunt 100% de partea ta, dupa cum bine stiai (sau daca nu, afli acum).
Ma bucur sa vad si sa cunosc atatea persoane cu mintea deschisa. Am impresia ca ies din vidul ala cu care m-au inconjurat tampitii din jurul meu.

Alex W.
Anonim a spus…
Si eu ma indoiesc ca adolescentii de azi sunt mai deschisi decat adultii la chestia asta... Plus ca timpul nu aduce neaparat imbunatatiri in sensul acesta. Gandeste-te ca in Grecia si Roma antica homosexualitatea era normala, in Japonia, mai ales in societatea samurailor la fel, etc. Apoi a venit Evul Mediu si a stricat tot :)) Anyway, Romania e inca o tara foarte religioasa, asa ca prea curand nu o sa se schimbe toate ideile astea care isi au baza in principiile si constrangerile bisericii.
Ramona a spus…
@Claudiu, ia explica tu, daca tot esti destept.
@Miku nu toti de acum sunt deschisi la minte, dar multi sparg bariele cu care au crescut si incep sa gandeasca cu propriul cap.
@Geo in urma cu 10 ani, tinerii erau mai legati de ideile ce le-au fost inoculate decat sunt azi, eu cred ca peste 10 ani lucrurile vor sta ceva mai bine. Uita-te la relatia parinte-copil. Mamele noastre nu suflau in fata mamelor lor, ceea ce nu este cazul nostru si al mamelor noastre. Zici ca e un roman distopic in care se pregateste revolutia.:))
@Roxtao: Romania nu e o tara religioasa, e o tara ipocrita.:))
Bianca a spus…
" nu stiu daca nu intelegi nimic pentru ca esti proasta ori esti proasta pentru ca nu intelegi nimic. " - Claudiu

In mod cert, Claudiu, tu , dai dovada de mare 'inteligenta'.

Felicitari, Claudiu, pentru ca iti sustii punctul de vedere.
Pacat ca punctul tau de vedere este sub forma de insulta catre cei mai deschisi la minte. :P

Dar nu iti face griji, in fapt, ceea ce ai sustinut tu , nu este o insulta catre Ramona ci una catre tine. :)

Pai, da, uite: felul in care te porti (te exprimi/exteriorizezi) spune multe despre tine si despre respectul tau fata de tine. Cum ??? Acordand respect oamenilor arata ce pret pui tu pe oameni, implicit si pe tine, tu fiind un om, nu ?


Sunt oamenii ca tine care (din punctul meu de vedere) incetinesc evolutia. Oameni ca tine care isi exprima credintele lor ca si fapte acreditate , fara macar a-si mai pune intrebarea daca ceea ce spun ei este purul adevar, fara ca macar sa intentioneze sa asculte ce are celalat de spus, oameni indoctrinati si inflexibili, oameni frustrati.


Nu iti face griji, cei mai deschisi la minte, te accepta si pe tine . Stiu ca cei ca tine sunt in societate. Si va accepta asa cum sunteti, iar daca vreodata veti dori sa va schimbati ei vor fi acolo sa va sustina.

Succes mult in continuare Claudiu.


Ramona a spus…
Bai, yo as face un mitting de protest impotriva prostiei, jur! Cine se baga?
Si nu glumesc. Bianca, stii ca eu cand imi pun ceva in cap e de rau...ori esti langa mine, ori fugi cat poti de departe.
MikuMyuuki a spus…
Noi impotriva lumii?:)) I'm in!
Bianca a spus…
Ah !! Ma bag. Ma angajez intr-un protest impotriva prostiei. Putem face chiar o campanie. :) Exista internetul, putem face o mica propaganda prin intermediul blog-urilor, facebook-ului. Putem chiar si imparti fluturasi daca vrei. :)) :P

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã